DŮM LO

 

Projekt
2017

Místo
Chřiby

O Projektu

Dům LO se nachází na úpatí svahu u Dlouhé řeky,  s výhledem na Holý kopec.

Dům je koncipován jako dva perforované kameny, mezi nimiž vzniká volný prostor. Vše je ukryto pod deskou.

Dispozice se ve svém středu otevírá a rámuje výhledy. Kolem obytného prostoru se nachází ložnice s koupelnou a pokoj se vstupem do domu, které jsou schovány v knihovně. Okna v obytném prostoru se zasouvají do předstěny v interiéru tak, aby se bezbariérově propojil interiér a exteriér. Z touhy trávit venku co nejvíce času i za deště, má dům terasu schovanou pod střechou po celém svém obvodu. Střecha je přikryta zeleným kobercem, aby dům co nejlépe splýval s přírodou.

Jako stavební materiál byl zvolen konopný beton.

Materiál mnoho let petrifikuje a odčerpává ze vzduchu oxid uhličitý. Má výborné izolační schopnosti , je recyklovatelný, odolný vůdči škůdcům, ohni i plísním. Stavba je difuzně otevřená.

Spolupráce

Lina Bellovičová, Ondřej Koníček

Poděkování za výbornou spolupráci a pečlivost

Martinovi Kohoutkovi a kolektivu – tesař

Jiřímu Slovákovi – elektro